BlogsKoppeling met een pittige voedster.

3,5 week geleden zijn we begonnen met het koppelen van 2 konijnen. Voedster is nogal dominant en met haar oude maatje ging het niet qua eten. Ze lagen nooit bij elkaar. Het was gewoon geen goede match.

De koppeling zijn we gestart met de 2 verblijven naast elkaar met extra gaas ertussen.

De 1e dag

Voedster vloog naar het gaas zodra de ram zich dichterbij bewoog. Daar schrok die van en vloog naar een hoek aan de andere kant van zijn verblijf. De eerste 24 uur bleef dit zo en was het gevoel dubbel. Gaat dit slagen of niet.

Heb geduld!

De eerste week verstreek en ze schrokken niet meer van elkaar, rende niet meer weg.

week 2

Van verblijven wisselen om de 3 dagen. Dat ging eigenlijk heel goed. De geurtjes van het andere konijn konden ze goed verwerken. Daar was het eerste lieve contact door het gaas heen aan het oor ruiken en licht aanraken. Ze konden elkaar namelijk niet krabben of bijten door het gaas heen.

2,5 week

Op neutraal gebied koppelen. Nieuw verblijf waar ze alle 2 nog nooit eerder in hebben geleefd. Tegelijk in de buiten ren. Het verblijf hadden we dicht gelaten zodat als ze mochten gaan vechten wij er makkelijk bij konden.

Ram dook meteen op de voedster. Ze stribbelende niet tegen, wel enorm aan het knorren. Ze gingen elkaar een beetje uit de weg. Maar zochten elkaar ook op. Voedster ging ondertussen ook proberen om op de ram te rijden.

Vanaf dat moment hebben wij ze niet meer gescheiden. De eerste nacht ging super goed. Wel nog een paar keer wezen kijken.

Inmiddels wonen ze nu ruim een week bij ons en slapen ze naast elkaar en eten ze samen.

Zelfs voor de voedster die een soort voernijd had met zijn oude maatje zien we hier nu niks meer van terug.


#konijnen #maatje #groepsdieren #koppeling #voedster #ram #dominantDe grote ruiperiode is begonnen, konijnen hebben dus extra hulp nodig. Ga vooral niet plukken aan hun vacht maar gebruik een goede borstel om de losse haren uit de vacht te halen.

Lukt dit niet, maak dan een afspraak zodat we samen kunnen kijken hoe wij jouw konijn(en) gaan ondersteunen met de vachtverzorging.

Maak snel een afsrpaak 06-30468291

#trimmen #vachtverzorging #vacht #konijnenliefde #trimstervenhuizen #trimtafel #controle #westfrieslandinbedrijf #konijnen #westfriesland #konijnenwelzijn


Past een konijn bij mij?

Bent u zich aan het oriënteren of konijnen de geschikte huisdieren zijn voor u, dan is deze cursus een goede start.

De cursus kunt u op uw mobiel volgen. Klik met de muis op de plaatjes voor aanmelding.


𝘚𝘢𝘀𝘀𝘦𝘴 𝘷𝘰𝘭𝘭𝘦 𝘬𝘰𝘱𝘱𝘦𝘭π˜ͺ𝘯𝘨


Aantal weken geleden kwam er onverwachts een konijn alleen te zitten.

Met toestemming van de eigenaar mocht ik Hummer (konijn die alleen zat) koppelen aan een ander konijn die reeds alleen zat. Hummer verhuisde naar hopelijk zijn nieuwe huis met Pluisje als nieuw maatje.

We lieten de konijnen op hun eigen tempo wennen aan elkaar. Pluisje was erg nieuwsgierig naar Hummer toe, maar Hummer vond het erg spannend. Met wat aanpassingen en adviezen konden we ze een extra zetje in de goede richting geven.

Nu zitten ze al sinds een aantal weken bij elkaar en hebben ze elkaar helemaal gevonden.


#konijnen #maatje #groepsdieren #koppeling